Ахметова викликали в ГПУ у справі щодо фінансування тероризму – ЗМІ

Читать на русском

Мільярдер Рінат Ахметов фігурує в якості свідка в одній із кримінальних справ щодо фінансування тероризму на сході України.

Саме з цього приводу його 22 січня викликали на 6-годинний допит до Генеральної прокуратури України, повідомило джерело «Української правди» в ГПУ, пише «Слово і Діло».

Покликати Ахметова «на розмову» в ГПУ вирішили після появи сепаратистського відео, в якому згадуються імена Наталі Королевської та Олександра Єфремова в контексті фінансування керівництва так званої ЛНР.

Читайте також: Через 11 місяців після втечі Януковича суд дозволив взяти його під варту

Нагадаємо, вчора в парламентській фракції «Самопоміч» заявили, що, незважаючи на звіт генерального прокурора України Віталія Яреми, свого рішення підтримати його відставку депутати не змінили. Яремі закидають затягування розслідувань у справах щодо злочинів проти активістів Євромайдану, махінацій у банківській сфері, розкрадання державного майна і відмивання коштів.

Додамо також, що на початку січня в інтерв'ю виданню «Лівий берег» екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута розповів, що Рінат Ахметов намагався локалізувати конфлікт на сході України, однак у нього не вистачило впливу, до того, ж він недооцінив силу російського лоббі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: