Звіт Яреми не переконав «Самопоміч» відкликати голоси за його відставку

Читать на русском

За підсумками зустрічі депутатів «Самопомочі» з Віталієм Яремою жоден представник фракції не відкликав свій підпис під постановою про недовіру генеральному прокурору.

Про це повідомив голова фракції, народний депутат Олег Березюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Самопомочі».

«У нас відбулась жорстка професійна розмова. Фракція «Об’єднання «Самопоміч» висловилася щодо резонансних справ у чотирьох блоках злочинів – злочини проти Майдану, проти української армії по розкраданню її майна, фінансових махінацій в банківській сфері, та фактів розкрадання державного майна і відмивання коштів держпідприємств – по яких немає результату», - розповів Березюк.

«Саме відсутність результату щодо їх рослідування – основна причина незадоволення роботою прокуратури, яка є у депутатів», - зазначив депутат.

Березюк також повідомив, що за підсумками розмови - жодного підпису члена фракції «Самопоміч» під постановою про недовіру генпрокурору відкликано не було.

«Було досягнуто згоди, що Генпрокурор прийде на сесію Верховної Ради для більш глибшого аналізу роботи Прокуратури та дасть відповіді на запитання депутатів. В той же час, фракція «Самопомочі» чекає від Прокуратури дій, а не пояснень», - резюмував він.

Нагадаємо, у Верховній Раді депутати почали збір підписів під постановою про недовіру генпрокурору Віталію Яремі. Так, уже більше 120 депутатів підписалися за відставку Яреми і ще 30 висловили бажання надати свої підписи.

Читайте також: Ярема не боїться відставки, проте працювати почав

Відзначимо, що для розгляду питання відставки генерального прокурора України необхідно зібрати 150 голосів депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: