Через 11 місяців після втечі Януковича суд дозволив взяти його під варту

Читать на русском

Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття під варту четвертого президента України Віктора Януковича та екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Про це в Генеральній прокуратурі оголосили сьогодні, пише «Слово і Діло».

«19 січня 2015 року за клопотанням Генеральної прокуратури України Печерським районним судом міста Києва постановлено ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту колишнього Президента України В. Януковича», – йдеться у повідомленні.

Пізніше стало відомо про ще одну ухвалу Печерського суду – щодо утримання під вартою колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

В Генпрокуратурі вказують, що такий крок дасть усі формальні підстави для того, щоб вимагати в росіян екстрадиції колишніх президента та прем'єра.

Нагадаємо, 7 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про заочне правосуддя, відповідно до якого, українські суди отримали можливість судити та виносити обвинувальні вироки злочинцям, що перебувають за межами України.

Пізніше до цього закону було внесено правки, оскільки, за твердженням генерального прокурора Віталія Яреми, попередня редакція не давала можливості застосовувати його на практиці.

12 січня Міжнародна кримінальна поліція Інтерпол оголосила Януковича у розшук.

Читайте також: Мобілізація у ВР: Рибчинський в АТО не піде, а Павленко вже подав заяву

Додамо, що обіцянку розслідувати діяльність екс-президента та направити результати слідства до суду дав 24 грудня генпрокурор Віталій Ярема. Таким чином, очільник Генпрокуратури свого слова дотримав.

У свою чергу, голова СБУ Валентин Наливайченко обіцяв примусити Януковича приїхати на допит до Генпрокуратури. Враховуючи, що відтепер немає жодних правових перепон для його екстрадиції, у пана Наливайченка з'явився шанс виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: