Доки Ахметов «гудить» у Маріуполі, сепаратисти тягнуть руки до його заводів

Читать на русском

Через небажання донецьких бізнесменів сплачувати податки в «бюджет» самопроголошеної Донецької народної республіки, сепаратисти вирішили відібрати в них підприємства.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Ми починаємо процес націоналізації підприємств, котрі перебувають на території «Донецької народної республіки», – заявив «спікер» самопроголошеного «парламенту республіки» Денис Пушилін.

Ріната Ахметова, який відмовився сплачувати податки своїх підприємств кудись, окрім державного бюджету України, Пушилін назвав «ворогом населення ДНР». «Ахметов зробив свій вибір. На жаль, цей вибір проти народу Донбасу».

Остаточний список підприємств, що підлягатимуть націоналізації, в ДНР обіцяють оприлюднити найближчим часом.

Сам же Ахметов, який вважає, що самопроголошена «Донецька народна республіка» не представляє інтересів Донбасу, сьогодні закликав працівників усіх місцевих підприємств вийти на акції протесту за місцем роботи. Розпочати цю акцію Ахметов запропонував гудком на всіх підприємствах Донеччини. Пізніше, на знак солідарності з донбасівцями, аналогічну акцію вирішили провести на заводах Дніпропетровщини.

Нагадаємо, через активність сепаратистів та проведення антитерористичної операції економічна ситуація на Донеччині стає дедалі складнішою. Так, через загрозу захоплення свою роботу в Донецьку вже припиняло місцеве управління Нацбанку. Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявляла про те, що через атаки на інкасаторів місцеве населення може залишитися без соціальних виплат.

Крім того, 12 травня міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що Донбас не здатний прогодувати себе сам.

Сам Рінат Ахметов виконав 12 із 22 обіцянок, зареєстрованих «Словом і Ділом». Які саме зобов’язання виконав найбільш впливовий бізнесмен Донбасу, читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: