Ахметов закликає всіх патріотів Донбасу якомога більше гудіти

Читать на русском

Бізнесмен Рінат Ахметов закликає трудові колективи підприємств Донбасу, в тому числі тих, що належать йому особисто, вийти на попереджувальний протест за місцем роботи.

Про це сказано в заяві Ахметова, оприлюдненій прес-службою групи СКМ.

«Цей мітинг розпочнеться… з гудка, який пролунає на всіх підприємствах Донбасу… І поки мир не встановиться, щодня о 12 годині по всьому Донбасу лунатиме такий гудок. Я так само закликаю всіх автомобілістів, усіх патріотів нашого краю приєднатися до цієї акції», – заявив бізнесмен.

Зі слів Ахметова, за підтримку миру та цілісності України на Донбасі готові виступити сотні тисяч людей, але подібні акції поки не відбулися через загрозу з боку озброєних сепаратистів.

«Маріупольці хотіли провести марш миру. І як мені сказали, на акцію збиралися вийти більше п'ятдесяти тисяч людей. І це – тільки в одному Маріуполі! А в Донбасі сьогодні готові вийти мільйони!», – підкреслив Ахметов.

В той самий час, як зазначив олігарх, йому повідомили, що протест у Маріуполі хочуть розстріляти з вогнепальної зброї, тому він закликав людей не виходити на «марш миру», щоб зберегти їхні життя.  

Ахметов також заявив, що озброєним сепаратистам все ж таки не вдасться залякати жителів Донбасу і назвав представників самопроголошеної Донецької народної республіки мародерами.

Як писало «Слово і Діло», 14 травня Ахметов заявив, що єдиним правильним шляхом для виходу Донбасу з кризи є децентралізація влади і розширення повноважень регіонів при незмінному статусі східних областей як частини єдиної України.

Нагадаємо, 15 травня в Маріуполі керівники великих підприємств міста, мер, в. о. керівника міської міліції та лідер прихильників ДНР підписали меморандум про порядок і безпеку.

Системою «Слово і Діло» станом на 20 травня зафіксовано 22 обіцянки Ахметова, 12 із яких були виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: