Шлапак вважає, що Донбас не зможе себе прогодувати

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак констатує самозабезпечення Донецької та Луганської областей з точки зору доходів, що ними збираються, на 39,8% і 44,1% відповідно.

«Доходи падають по цих двох областях, на жаль. У 2013 році в Донецькій області доходи склали 16,3 млрд грн, а витрати - 41 млрд грн. Самодостатність регіону - 39,8%. Самодостатність Луганської області - 44,1%. Це для тих, хто говорить, що Донецьк годує Україну», - сказав Шлапак на брифінгу, пише «Слово і Діло».

За його словами, на дані 2 області припадає значна частка з відшкодування ПДВ. Так, за даними Шлапака, в березні відповідний показник становив 24%, а у квітні - 51% від загального обсягу відшкодування ПДВ по Україні в цілому.

Водночас міністр зазначив, що соціальні виплати в даних областях переважно здійснюються в повному обсязі, а уряд надає цим регіонам короткострокові і середньострокові позики для погашення касових розривів.

Нагадаємо, напередодні в Донецькій і Луганській областях пройшов призначений сепаратистами «референдум» про статус регіонів. У той же час, в. о. Президента Олександр Турчинов заявив, що в голосуванні на псевдореферендумі в Донецькій області взяли участь тільки 32% жителів регіону, а в Луганській області ця цифра склала 24% від загальної кількості населення.

Олександр Шлапак на даний момент виконав 4 з 20 обіцянок, зареєстрованих в системі «Слово і Діло». Так, міністр фінансів пообіцяв представити зміни до держбюджету і швидке відшкодування ПДВ. І він своє слово дотримав. Які обіцянки йому виконати не вдалося - дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: