Через сепаратистів донеччани й луганчани залишаться без соцвиплат - Сюмар

Читать на русском

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар попереджає, що через спалах сепаратизму у Донецькій та Луганській областях місцеві пенсіонери та бюджетники можуть залишитися без засобів до існування.

Про це Сюмар заявила в ефірі «Громадського», повідомляє «Слово і Діло».

Сюмар засудила дії сепаратистів на сході і підкреслила, що вони перш за все відобразяться на простих жителях регіону.

«Кожен день такої ситуацій створює неймовірні проблеми для Донбасу. Ми навіть гроші для пенсіонерів не можемо туди завезти, тому що терористи на своїх блокпостах можуть захоплювати ці машини з кешем. Треба об'єктивно про це говорити, тому що захоплення цих машин — це просто грабунок пенсіонерів сходу», - заявила Сюмар.

Представниця РНБО також вважає, що те, що відбувається під брендом «федералізація» насправді не що інше, як повернення криміналітету 90-х.

Нагадаємо, схожа ситуація спостерігалася позаминулого місяця в Криму. Тоді міністр соціальної політики Людмила Денісова обіцяла, що кримчани отримають усі призначені законом соціальні виплати, однак пізніше визнала неспроможність Міністерства доставляти гроші жителям півострова.

Вікторія Сюмар обіймає посаду заступника голови РНБО з кінця лютого 2014 року. За цей час вона дала всього одну обіцянку – про продовження антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: