Ахметов розповів охопленому війною Донбасу про щастя і мир

Читать на русском

Бізнесмен Рінат Ахметов вважає, що єдиним вірним шляхом для виходу Донбасу з кризи є децентралізація влади і розширення повноважень регіонів при незмінному статусі східних областей як частини єдиної України.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в заяві Ахметова, оприлюдненій прес-службою групи СКМ.

«На мій погляд, єдиний правильний шлях - це зміна в Конституції, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить в регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за сьогодення і майбутнє перед людьми», - зазначив мільярдер.

Ахметов також назвав інші можливі варіанти розвитку подій на Донбасі, кожен з яких є для нього неприйнятним - збереження нинішнього стану речей, створення невизнаної світом Донецької народної республіки і приєднання до Росії.

Крім того, бізнесмен заявив, що бажає своєму регіону і його населенню щастя і миру.

«Ми живемо в біді. А я хочу, щоб Донбас і кожен житель нашого регіону були щасливими. А що таке щастя? Щастя - це тоді, коли мир над головою. Щастя - це тоді, коли на душі спокійно. Щастя - це тоді, коли сильна економіка, створюються нові робочі місця, люди мають гідну роботу, гідну зарплату і гідне життя», - підкреслив він.

Нагадаємо, 30 квітня Рінат Ахметов пообіцяв використовувати свій вплив для того, щоб зберегти цілісність країни.

Системою «Слово і Діло» станом на 14 травня зафіксовано 22 обіцянки Ахметова, 12 з яких були виконані.

14 березня Ахметов заявив, що його мета - цілісна і незалежна Україна, хоча 12 травня самопроголошений губернатор Донбасу Павло Губарєв повідомив, що Ахметов спонсорував ополченців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: