Ахметов встановлює свої порядки на Донеччині

Читать на русском

У Маріуполі керівники великих підприємств міста, мер, і. о. керівника міської міліції та лідер прихильників ДНР підписали Меморандум про порядок і безпеку.

«Ми всі пам'ятаємо, що сталося 9 травня. Наша головна мета - уникнути подібних подій у майбутньому і повернути в Маріуполь мир і порядок», - сказав генеральний директор ММК ім. Ілліча, керівник міського штабу народної дружини Юрій Зінченко, повідомляє прес-служба холдингу «Метінвест», пише «Слово і Діло».

У Меморандумі закріплені пропозиції до київської влади, а також спільні ініціативи щодо забезпечення громадської безпеки в Маріуполі. Варто відзначити, що ініціаторами підписання стали керівники металургійних комбінатів ім. Ілліча і «Азовсталі».

У Меморандумі радикально налаштованим громадянам запропоновано здати зброю органам правопорядку, а також прибрати всі блокпости на в'їздах до Маріуполя.

8 травня батальйон, сформований із добровольців територіальної оборони Дніпропетровської області,головою якої є Ігор Коломойський, був розгорнутий у Маріуполі.

12 травня в. о. міністра оборони України Михайло Коваль у зверненні до жителів південно-східних областей поскаржився на те, що українські солдати приходять з мирною місією, а їх зустрічають «коктейлями Молотова».

14 березня Ахметов  заявив, що його мета - цілісна і незалежна Україна, хоча 12 травня самопроголошений губернатор Донбасу Павло Губарєв повідомив, що Ахметов спонсорував ополченців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: