Іранська опозиція розкритикувала напад на Ізраїль та закликала протистояти режиму

Діячі іранської опозиції, які перебувають у вигнанні, засудили повітряну атаку Ірану на Ізраїль. Вони стверджують, що народ Ірану не підтримує дії режиму.

Про це написав у Facebook наслідний принц Ірану Реза Пехлеві, який мешкає у США.

Пехлеві зазначив, що атака на Ізраїль суперечить волі більшості іранців і підкреслив, що верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї та його режим перетворили Іран на відсталу та ізольовану країну.

«Війна Хаменеї – це не війна Ірану чи іранської нації», – наголосив він.

Також він закликав протистояти режиму верховного лідера Хаменеї і додав, що Ірану у ще одній війні лише посилить страждання його народу.

«Шлях до тривалого миру та безпеки на Близькому Сході полягає в підтримці народу Ірану, який бореться за повернення нашої країни та належного нам місця у світі», – написав Пехлеві.

Відомий іранський професор права Афшин Елліан, який нині проживає у Нідерландах, також наголосив, що громадяни Ірану не підтримують напад на Ізраїль.

«Незважаючи на напад на Ізраїль, населення Ірану було і є проти злочинного режиму Алі Хаменеї. Іранський рух опору готовий боротися з режимом Хаменеї», – написав він у соцмережі Х.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Раніше того ж дня США зафіксували переміщення ракет і дронів в Ірані для удару по Ізраїлю, а на Ізраїль на тлі ймовірної атаки Ірану запровадив низку обмежень.

Напередодні Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство в Сирії.

Також повідомлялося, що прем'єр Великої Британії Ріші Сунак засудив атаку Ірану на Ізраїль.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО