У Пентагоні розповіли, скільки коштів залишилося на військову допомогу Україні

У міністерства оборони США залишилося менше 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні та супутні витрати.

Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер, його цитує Радіо Свобода.

За його словами, без виділення Конгресом додаткових коштів відомство не зможе гарантувати, що Україна отримуватиме військову підтримку на нинішньому рівні.

«На даний момент у нас є приблизно 4,8 мільярда доларів за програмою Presidential Drawdown Authority (механізм, що дозволяє президенту передавати військові матеріали зі складів Армії США без консультацій з Конгресом – ред.) та ще 1,1 млрд доларів для поповнення американських запасів», - заявив Райдер.

Він додав, що рішення Пентагону про те, як розпоряджатися грошима, що залишилися, залежатимуть від невідкладних потреб України, наявності озброєнь і здатності США поповнювати свої ресурси.

Нагадаємо, у Білому домі попередили Конгрес, що кошти на допомогу Україні закінчаться до кінця року, та закликали терміново схвалити нове фінансування. У Конгресі ж обговорюється багатомільярдний пакет видатків, який включає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів. Але республіканці не хочуть підтримувати фінансування для України без виконання їхніх вимог щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

Раніше міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США відповідатимуть за поразку України, якщо Конгрес не схвалить допомогу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО