Зеленський розповів про допомогу, яку Україна отримала цього тижня

Президент Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам, які передали цього тижня Україні додаткову допомогу. Він зазначив, що це «тиждень ППО для України й тиждень посилення».

Про це український лідер розповів у своєму вечірньому зверненні.

Зокрема, президент згадав партнерів із семи країн, які надали нові оборонні пакети допомоги.

«Є пакети від Іспанії, пакети від Британії, Норвегія, Фінляндія – дякую, Німеччина. Спільний оборонний пакет Чехії та наших друзів із Данії. Дякую всім лідерам за виконання наших із ними домовленостей!», - зазначає президент.

Він також подякував Нідерландам, які надали новий пакет військової допомоги за результатами перемовин з прем'єром Марком Рютте.

«Нідерланди – перемовини з Марком Рютте в Одесі, рішення про додаткові ракети для «петріотів», підтримка наших наземних операцій і морських експортних коридорів. Є й оборонний пакет, про який було оголошено на «Рамштайні». Дуже дякую!», - додав Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Окрім додаткових ракет для ППО, будуть і нові пускові установки – працюємо над різними видами систем. Будуть запасні частини для систем, що вже Україна використовує. Звичайно, буде й артилерія – снаряди передусім. Безпілотники. Бронетехніка. Всі лідери, які нам допомагають, повністю поінформовані щодо актуальної ситуації на полі бою.

  • Перед засіданням «Рамштайну» в Брюсселі була хороша, дуже потрібна зустріч із міністром Остіном та новим очільником американських військових генералом Брауном. Сполучені Штати на «Рамштайні» оголосили про своє співголовування в коаліції F-16 разом із Нідерландами та Данією.

  • Відмінні переговори відбулися з урядом Бельгії. Ми вдячні за приєднання Бельгії до нашої коаліції F-16, за лідерство у використанні заморожених російських активів. Це справді потрібний крок – саме Бельгія стала першою країною, яка спрямує Україні кошти, що згенеровані російськими активами.

  • Окремо я хочу відзначити конференцію в Хорватії, яка відбулася цього тижня, – щодо гуманітарного розмінування. Майже третина нашої території – під небезпекою через міни, снаряди, які не розірвались.

  • Звичайно, наші воїни. На всіх напрямках, де зараз особливо гаряче. Авдіївка, Мар’їнка, інші ключові точки Донеччини. Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка. Старомайорське. Звичайно, Куп’янський напрямок. Запорізька область – Оріхів, Роботине, Вербове, Новопрокопівка. Дякую всім, хто тримає позиції, знищує російські війська.

Нагадаємо, Зеленський розкрив деталі свого вчорашнього візиту до Одеси.

Також Зеленський на Ставці доручив досягти максимальної цифровізації постачання для армії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО