Більшість країн Європи виступили проти продовження ембарго на імпорт зерна з України – Politico

Більшість країн Євросоюзу виступили проти продовження заборони імпорту української сільськогосподарської продукції після 15 вересня.

Про це пише видання Politico з посиланням на чотирьох європейських дипломатів.

У матеріалі говориться, що більшість членів ЄС зіштовхнулися з непогодженням з боку Польщі, Угорщини, Словаччини, Болгарії та Румунії. Ці країни наполягають на тому, що необхідно продовжити заборону імпорту українського зерна до кінця 2023 року.

Також повідомляється, що 6 вересня під час зустрічі послів ЄС більшість учасників або виступили проти продовження обмежень, або оцінили пропозицію скептично.

Так, заборону на імпорт розкритикували представники Німеччини та Франції.

«Посли ЄС усвідомлюють, з якими труднощами стикаються країни через український імпорт зерна. Але більшість представників об'єднання закликають Єврокомісію запропонувати альтернативні заходи», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, ембарго на ввезення чотирьох видів української агропродукції до п'яти країн Європи – Польщу, Угорщину, Болгарію, Словаччину та Румунію – ввели на початку травня.

На початку червня ЄС продовжив обмежувальні заходи до середини вересня, а 19 липня країни закликали Єврокомісію продовжити ембарго до кінця року. А на початку серпня влада у Польщі та Угорщині підтвердила, що країни не будуть відкривати кордон для українського зерна після 15 вересня.

Раніше у МЗС відреагували на плани країн ЄС продовжити заборону на імпорт української агропродукції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО