«Хороші, але могли бути ідеальними»: Зеленський прокоментував результати саміту НАТО

Результати саміту НАТО для України є «хорошими», але, якби Україна отримала запрошення до Альянсу, «вони були б ідеальними».

Про це на спільній пресконференції з Єнсом Столтенбергом сказав президент Володимир Зеленський.

«Важливий результат, що Україна не потребує Плану дій щодо членства на цьому шляху. Я дякую за ці важливі кроки. Ми пройшли великий шлях у взаємосумісності з НАТО, наші воїни мають максимально свіжий досвід співпраці з членами Альянсу. Вміле застосування зброї країн НАТО нашими воїнами вже довело, що глобальна демократія сильніша за терористичні загрози когось проти нас», – сказав він.

Зеленський зазначив, що Україна розуміє, що не зможе стати членом НАТО під час війни: «І ми розуміємо, що дехто боїться зараз говорити про наше членство, бо ніхто не хоче світової війни».

Президент також прокоментував формулювання у комюніке «НАТО надішле Україні запрошення, коли союзники погодяться і коли будуть виконані всі умови». «Я розумію під цим, це буде тоді, коли буде безпечно на нашій землі», – пояснив він.

«Поки що ми не в НАТО ще, але це вже реальність. Це і є наш захист — це велика підтримка суспільств світу. Я дуже вдячний, адже це і є віра в Україну, як у майбутнього повноправного члена, і як у гаранта безпеки, і як у переможця у цій війні за свободу та права людей», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, ще вчора Зеленський розкритикував НАТО за відсутність конкретики щодо членства України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про відсутність ясності щодо умов майбутнього членства для України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО