У рф прокоментували відсутність рішення МОК щодо допуску росіян та білорусів

Президент Олімпійського комітету країни-агресора Станіслав Поздняков назвав неприйнятними умови МОК для допуску російських спортсменів.

Про це повідомляє «Р-Спорт», з посиланням на слова Позднякова.

«Нинішні критерії МОК – це порушення прав людини, дискримінація. Ми категорично не погоджуємося з проведенням додаткових допінг-тестувань. Щодо команд, то це дискримінація не лише за паспортом, а й за видом спорту», – зазначив він.

Згідно з його словами, рішення виконкому є фарсом, а також цим порушуються принципи МОК та ООН.

«Ми вимагаємо рівних умов для спортсменів усіх країн. Заявлена ​​сьогодні позиція щодо військових – це вже не просто чергова глава з дискримінації, цей критерій закладає конфлікт у російську спортивну спільноту. Мета – завдати шкоди російському спорту загалом», – додав Поздняков.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 березня, Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення з питання дозволу участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Раніше уряд Великобританії закликав компанії-спонсори Олімпійських ігор вчиняти тиск на Міжнародний олімпійський комітет, щоб не допустити участі російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі.

Також нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на «втручання політиків» в питання участі рф і Білорусі в Олімпіаді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО