ЗМІ спрогнозували, хто може замінити Резнікова на посаді міністра оборони

Олексія Резнікова на посаді міністра оборони може замінити керівник Головного управляння розвідки Кирило Буданов.

Про це повідомляють РБК-Україна та видання «Українська правда».

Згідно з даними джерел ЗМІ, Резнікова на посаді може замінити професійний військовий, а одним з головних кандидатів на його місце є Буданов.

Співрозмовники РБК-Україна стверджують, що Резніков залишиться в команді, щоправда, вчорашні чутки про його переведення на посаду міністра юстиції не відповідають дійсності.

Очікується, що питання щодо відставки Резнікова можуть обговорюватись у неділю, 5 лютого, на засіданні фракції «Слуги народу».

Сам Олексій Резніков скликав 5 лютого на 15:00 пресконференцію. Про що на ній йтиметься, наразі невідомо.

Інформацію про можливе призначення Буданова підтвердили й джерела УП в Офісі президента, Кабміні та силових відомствах. Зокрема, співрозмовники розповіли, що Буданов вже шукає собі заміну в ГУР.

Зазначимо, що вчора, 4 лютого, нардеп Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі натякнув на те, що Резніков може піти з Міноборони. Детальнішої інформації він не надав. Цю інформацію миттєво підхопили українські новинні Телеграм-канали.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Олексій Резніков по пунктах прокоментував звинувачення на адресу Міноборони.

У НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

25 січня на тлі скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО