Уклали понад 10 контрактів: скільки Міноборони витратить цьогоріч на закупівлю українських дронів

Читать на русском
Міністерство оборони України уклало 16 контрактів з  українськими виробниками безпілотних літальних апаратів. Цього року на БПЛА витратять близько 20 млрд грн.
Укрінформ

Міністерство оборони України уклало 16 контрактів з українськими виробниками безпілотних літальних апаратів. Цього року на БПЛА витратять близько 20 млрд грн.

Про це Міноборони повідомляє у Фейсбуці.

Міністерство оборони України у 2023 році збільшить закупівлі БПЛА для Збройних сил України.

«Враховуючи потреби і запити української армії у 2023 році на цей сегмент має бути спрямовано близько 20 млрд грн. Про це йшлося під час спільної наради представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України, вітчизняних розробників та виробників БПЛА», – зазначають у дописі.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

Наголошують, що Міноборони поглиблює співпрацю з українськими розробниками та виробниками БПЛА. Зокрема, протягом останнього часу укладено 16 державних контрактів з вітчизняними виробниками безпілотних літальних апаратів. А завдяки проведеній фахівцями Міноборони роботі в Україні діє найпростіша у Європі процедура допуску БПЛА до експлуатації в армії.

«Після введення нової процедури допуску, яка раніше тривала півтора-два роки, а зараз займає тижні, Міністерство оборони України з листопада 2022 по січень цього року отримало від українських виробників 75 заявок на БПЛА різних типів. 13 із них уже отримали кодифікацію, затверджено технічні умови. Ще три типи БПЛА перебувають на стадії кодифікації», – додають у відомстві.

Нагадаємо, в Україні формуються перші у світі ударні роти БПЛА. Створення ударних рот схвалив на Ставці Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний.

Раніше також повідомляли, що розвідники отримали від волонтерів українські дрони Raider. Вони є стійкими до засобів радіоелектронної боротьби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: