Міноборони пропонує повернути громадський контроль над закупівлями харчів та пального для армії

Читать на русском
В Україні мають намір знову встановити громадський контроль за закупівлями продуктів харчування, палива та майна для армії.

В Україні мають намір знову встановити громадський контроль за закупівлями продуктів харчування, палива та майна для армії.

Про це повідомив у фейсбуці міністр оборони Олексій Рєзніков.

«Ми домовилися повернути громадський контроль над закупівлями речового майна, ПММ, харчування з урахуванням обмежень воєнного стану», - зазначив чиновник.

За словами Резнікова, він уже доручив проаналізувати ціноутворення, а також дав завдання розробити нові підходи, які включатимуть механізми прозорості та підзвітності.

При цьому буде впроваджено правило звіряння всіх цін під час укладання контрактів із реєстром Мінекономіки та ринковими цінами. Також на сайті Міноборони, а пізніше й на Prozorro, під час укладання контракту будуть оприлюднювати наступну інформацію:

  • номер та дату укладання (для ідентифікації);
  • ціну за одиницю;
  • посилання на публічні технічні умови закупівлі.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Олексій Резніков по пунктах прокоментував звинувачення на адресу Міноборони.

У НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

25 січня на тлі скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: