НАБУ про закупівлю Міноборони: справу почали розслідувати ще до публікації в ЗМІ

Читать на русском
У Національному бюро розпочали розслідування справи про ймовірні зловживання на закупівлях продуктів харчування оборонним відомством.

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування фактів імовірного завищення цін на закупівлі Міністерства оборони продуктів харчування для Збройних сил України ще до публікації інформації у засобах масової інформації.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових. Повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до оприлюднення в медіа», – підкреслюють в органі.

У НАБУ додали, що попередня правова кваліфікація правопорушення – частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння майном). Детективи досліджують закупівлі Міноборони на 13 млрд грн.

Нагадаємо, публікацію у ЗМІ про закупівлю продуктів за завищеними цінами у Міноборони назвали маніпуляцією. Профільний комітет парламенту викликав керівництво на засідання.

Компанія-постачальник продуктів також прокоментувала скандал із закупівлями Міноборони. Також на цей скандал відреагував і міністр оборони Олексій Резніков. Він зазначив, що на прикладі закупівлі яєць по 17 грн за одиницю сталася технічна помилка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: