Безпілотники для ЗСУ: Резніков розповів, скільки витратять на закупівлю БПЛА цього року

Читать на русском
Міноборони планує направити близько 20 млрд. гривень на закупівлю безпілотників цього року.

Міноборони вже уклало 16 державних контрактів із українськими виробниками БПЛА. На закупівлю безпілотників планується спрямувати близько 20 млрд. грн.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

«У 2023 році ми збільшуємо закупівлю БПЛА для Збройних сил України. На цей сегмент плануємо направити близько 20 млрд. грн. Це тільки початок. Адже йдеться не лише про потреби аеророзвідки. Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектру застосування – повітря-земля-вода. Це і про коригування артилерії, і про завдання поразки ворогові (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо», – написав він.

За його словами, всього Міністерство оборони отримало 75 заявок від вітчизняних виробників БПЛА.

Резніков зазначив, що спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників БПЛА продовжуються.

Міністр також повідомив, що найближчими днями планує особисто зустрітися з українськими розробниками та виробниками БПЛА «після іншої дуже важливої зустрічі на користь Сил оборони».

Нагадаємо, за даними ISW, у росії закінчуються запаси іранських дронів.

Також повідомлялося, що у ЗСУ створюють перші у світі ударні роти БПЛА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: