У росії не збираються публікувати списки загиблих у Макіївці військових

Військовий комісар Самарської області росії Олексій Вдовін заявив, що списки загиблих у Макіївці внаслідок удару HIMARS публікуватися не будуть.

Про це повідомляють російські видання Sota та The Insider.

За словами Вдовіна, списками загиблих «можуть скористатися іноземні розвідки».

«Списки ніякі публікуватись не будуть. Вся наявна інформація у військових комісаріатах доводиться персонально членам сімей військовослужбовців — або під час звернення, або, за низкою військовослужбовців, здійснюється оповіщення персонально співробітниками військових комісаріатів. Списки не можна публікувати. По-перше, це персональні дані, по-друге, це, звичайно, робота для іноземних розвідок, виявлення та проведення провокаційних заходів родичів військовослужбовців. Категорично заборонено», – заявив він.

Нагадаємо, 31 грудня ЗСУ завдали удару по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці. У будівлі, яка використовувалася як казарма, було вбито та поранено близько 700 російських окупантів.

У росії визнали загибель лише 89 осіб. Родичі військових кажуть, що списків загиблих і поранених у Макіївці немає, а мобілізованих, які вціліли, збиралися відправити в наступ.

8 січня в рф заявили, що нібито помстилися за удар по Макіївці і «знищили 600 українських бійців». У ЗСУ спростували ці заяви.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО