У США може статися бум виробництва зброї через загрози з боку рф та Китаю – NYT

Через постійне зростання загрозу з боку росії та Китаю може статися потенційний був для виробників зброї.

Про це повідомляє The New York Times.

«Перспектива зростання військових загроз як з боку Китаю, так і з боку росії стимулює двопартійну підтримку збільшення витрат Пентагону, створюючи ще один потенційний бум для виробників зброї, який, ймовірно, вийде за межі війни в Україні», – йдеться у повідомленні.

На наступному тижні американський конгрес має затвердити національний військовий бюджет на поточний фінансовий рік. Очікується, що він сягне 58 мільярдів доларів.

У Центрі стратегічних та бюджетних оцінок заявили, що у разі затвердження на цьому рівні бюджет Пентагону зростатиме щорічно на 4,3% протягом 2 років. Зокрема, з урахуванням інфляції.

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що війна росії проти України показала недоліки національної військово-промислової бази, які необхідно усунути. Після цого США зможуть підтримувати Україну та справитися з непередбачуваними обставинами.

У виданні підкреслили, що поєднання війни в Україні та розуміння початку нової ери конфронтації спонукає Штати вимагає забезпечити реагування військово-промислової бази на сплески попиту. Іноді це питання стає невідкладним, адже США та союзники по НАТО прагнуть постачати озброєння в Україну і водночас не скорочувати свої запаси до тривожного рівня.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена попросила Конгрес надати Україні додаткові майже 38 мільярдів доларів.

Сенат США у четвер, 15 грудня, ухвалив закон про оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі рекордних 858 мільярдів доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО