Путін готує росію до затяжної війни – аналітики

Володимир путін створює умови для затяжної загарбницької війни проти України, до цього він готує російську аудиторію.

Так вважають у Інституті вивчення війни (ISW).

Напередодні путін заявив, що «спецоперація» в Україні може бути «тривалим процесом», а завоювання нових територій – суттєвий результат. Він також порівняв себе з царем Петром, зазначивши, що росія тепер також контролює Азовське море.

«Це звернення до російської імперської історії явно показує нинішні путінські цілі в Україні як відверто імперіалістичні і все ж таки максималістські. Путін змушує російську аудиторію чекати на затяжну, виснажливу війну в Україні, яка, як і раніше, спрямована на завоювання додаткових українських територій», – зазначають аналітики.

За спостереженням ISW, російський інформаційний простір позитивно відреагував на слова путіна. Один із блогерів порівняв Україну з Сирією, зазначивши, що російські війська здобули значні перемоги на полі бою лише через роки після початку війни.

«Путін, схоже, не бажає ризикувати втратою внутрішнього імпульсу, навіть ненадовго зупинивши наступальні операції, не кажучи вже про те, щоб відступити від своїх цілей», – зазначили в ISW.

В Інституті також прокоментували вчорашню заяву Єнса Столтенберга: генсек НАТО сказав, що росія хоче заморозити конфлікт, щоб розпочати масштабний наступ навесні.

«Однак путін, схоже, як і раніше, не бажає домагатися такого припинення бойових дій. Російські військові продовжують наступальні операції навколо Бахмута і не дають собі оперативної паузи. Нинішня зацикленість путіна на Бахмуті допомагає Україні зберігати військову ініціативу в інших частинах театру бойових дій», – вважають у ISW.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов прогнозує, що остаточно війна завершиться до літа 2023 року.

Видання Insider розглянуло шість сценаріїв закінчення війни в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО