«Настав час»: Кулеба закликав передати Україні системи Patriot найближчими тижнями

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що переговори щодо передачі комплексів Patriot ведуться з перших днів російського вторгнення. Однак зараз настав час ухвалювати відповідні рішення.

Про це повідомляє CNN.

«Ми почали нашу розмову про передачу комплексів Patriot на самому початку війни — навіть фактично перед війною. Але тепер настав час приймати рішення. Не приховуватиму, що це було б величезною допомогою», – зазначив він.

За його словами, це допоможе захистити Україну та мінімізувати ціну, яку сплачують за виживання взимку. Втім, він наголосив, що українці безсумнівно переживуть зимовий період. Однак питання у тому, якою ціною це станеться.

«Наявність ППО Patriot, наявність інших передових систем ППО, їх доставка в Україну протягом тижнів, а не місяців, значно знизить ціну. І дозволить нам захистити наші міста та нашу критично важливу енергетичну інфраструктуру», – підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, Україна вже розпочала переговори безпосередньо з Німеччиною щодо розміщення там систем протиповітряної оборони Patriot.

Раніше заступник глави міністерства національної оборони Польщі Войцех Скуркевич заявив, що українські військовослужбовці здатні швидко опанувати систему протиракетної оборони Patriot.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО