Росіяни вербують студентів з Африки на війну проти України – ЗМІ

У росії африканських студентів вербують йти на війну проти України. Зокрема, кличуть у ПВК «Вагнера».

Про це повідомляє The Daily Beast.

Зазначається, що про це розповіли студенти з Африки, які навчаються у Південному федеральному університеті в Ростові-на-Дону.

За їхніми словами, офіційні особи університету переконували їх піти або до лав російської армії, або до ПВК «Вагнера», щоб поїхати воювати в Україну. За це їм обіцяли платити від 3 до 5 тисяч доларів.

За відмову брати участь у бойових діях африканцям погрожували позбавленням стипендій та підвищенням оплати за навчання. Відповідні пропозиції іноземці отримують в рф вже протягом 3 місяців.

«Троє чиновників, які зустрічали нас у нашому гуртожитку, намагалися переконати воювати за росію. Вони сказали, що ми можемо недовго повоювати в Україні, заробити стільки грошей, а потім повернутися до росії, щоби продовжити своє навчання. Вони кілька разів нагадували нам, що деякі африканці вже воюють в Україні та заробляють добрі гроші», – зізналися студенти.

Завербувати їх також намагаються співробітники ФСБ. Поліцейські та військові підходили до студентів не лише у навчальному закладі, але й, наприклад, у парку. Самі ж африканці заявили виданню, що не планують воювати проти України, однак є інші студенти, які розглядають пропозицію окупантів через те, що опинилися у скрутному фінансовому стані.

Нагадаємо, за даними аналітиків ISW, росія продовжує приховану підготовку до чергової хвилі мобілізації, але це погіршить загальну якість російських військ, що перекидаються на фронт в Україну.

Країна-агресор протягом найближчих тижнів може залучити на війну проти України додаткові мобілізовані сили.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО