В адміністрації Байдена оцінили, чи зможуть ЗСУ звільнити Крим

В адміністрації президента США Джо Байдена оцінили ймовірність звільнення Криму від російських окупантів українськими військовими.

Про це повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на високопоставленого американського чиновника.

За словами джерела видання, деокупація Криму для України вже є цілком можливою. Саме тому, такий сценарій подій вже не можна скидати з рахунків.

Чиновник підкреслив, що надію на звільнення тимчасово окупованого росією півострова подають темпи просування українських захисників у Херсонській області.

«Зрозуміло, що рф більше не має ні здібності, ні сили волі для захисту ключових позицій, і якщо українцям вдасться відбити Херсон, то існує цілком реальна ймовірність того, що вони зрештою зможуть відбити Крим», – зазначив представник адміністрації Байдена.

Нагадаємо, передані Сполученими Штатами реактивні системи залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них дозволяють українським військовим вражати цілі, зокрема в Криму.

На Херсонщині бійці ЗСУ продовжують вести контрнаступ - ворожі війська відступають та намагаються хоча б десь закріпитися. Зокрема, 5 жовтня Міноборони підтвердило визволення села Давидів Брід та Старосілля на Херсонщині.

Також Володимир Зеленський підтвердив, що українським захисникам вдалося звільнити від російської окупації ще 3 села у Херсонській області – Нововоскресенське, Новогригорівка та Петропавлівка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО