У МЗС України висловилися щодо запуску КНДР балістичної ракети над Японією

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує запуск КНДР балістичної ракети над територією Японії 4 жовтня. Відомство закликає посилити санкції щодо Пхеньяну.

Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій у вівторок, 4 жовтня.

«Запуск ракети — відверто провокаційний та безвідповідальний крок, який підриває регіональну безпеку. Пхеньян вкотре грубо порушив відповідні резолюції Ради Безпеки ООН та міжнародне право. Міжнародна спільнота має рішуче відреагувати на провокацію КНДР», – йдеться у повідомленні.

У дипвідомстві зазначають, що Україна висловлює солідарність з державами-партнерами та закликає посилити санкційний тиск на КНДР, а також вжити дієвих заходів для запобігання обходу санкцій.

«Спільними зусиллями мають змусити режим у Пхеньяні відмовитися від незаконних ядерної та ракетної програм з метою забезпечення безпеки у регіоні», – додали в МЗС.

Нагадаємо, Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя 4 жовтня. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У вересні КНДР ухвалила нову ядерну доктрину – закріплено право завдавати попереджувального ядерного удару.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, в яких випадках країни можуть використовувати ядерну зброю та скільки боєголовок є в країнах світу і скільки з них розгорнуто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО