Буданов зробив прогноз, коли закінчиться війна

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що війна в Україні не триватиме довгий час.

Про це він сказав в інтерв’ю в ефірі національного телемарафону.

«Скоро це закінчиться... Десь наприкінці травня я розповів, як алгоритм відбуватиметься. Я тоді прямо сказав, що червень буде поганим, будемо трохи втрачати. У липні буде умовний застій, у серпні почнемо рухи з відновлення територій, які будуть зрозумілі всім», – нагадав керівник ГУР.

За його словами, вже взимку війна значною мірою «стихне». Вже після зими почнеться перший етап завершення війни – вихід на адмінкордони України станом на 1991 рік.

Буданов заявив, що не боїться давати прогнози, а також прокоментував слова генерала-лейтенанта Бена Ходжеса про те, що ЗСУ зайдуть у Крим вже влітку 2023 року.

«Я спираюся на факти, які мені відомі. Я вважаю, що це буде не влітку, а до кінця весни. Можливо, трохи раніше. У днях можна помилятися, в алгоритмах – ні», – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні в ОПУ відбулося засідання РНБО під головуванням президента України.

Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що найближчим часом можлива ескалація війни з боку росії. Водночас він запевнив, що ЗСУ готові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО