У Мінреінтеграції розповіли, з яких країн «спостерігачі» приїхали на «референдуми»

У Мінреінтеграції заявили, що «спостерігачами» на псевдореферендумах, які росія проводить на тимчасово окупованих територіях, стали представники 8 країн.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Окупаційна російська влада цими днями робить неабиякі спроби за будь-яку ціну провести на тимчасово окупованих територіях свої псевдореферендуми. Для цього навіть покликала іноземних спостерігачів», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що брати участь у фейковому «референдумі» погодилися представники Білорусі, Сирії, Єгипту, Бразилії, Венесуели, Уругваю, Того та ПАР.

У Мінреінтеграції закликали правоохоронці рослідувати факти проведення, а також легитимність в’їзду, перебування та будь-яку діяльність іноземних спостерігачів на окупованих територіях.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони триватимуть до 27 вересня.

Служба безпеки звернулася до українців із закликом передавати інформацію про проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО