Путін може призвати скільки завгодно резервістів, але у рф немає можливості забезпечити їх озброєнням – CNN

Володимир путін може призвати скільки завгодно резервістів, але росія не має можливості найближчим часом забезпечити ці нові війська навчанням і зброєю, необхідними для ведення бойових дій в Україні.

Про це пише CNN.

«Російські збройні сили в даний час не оснащені для швидкого та ефективного розгортання 300 тисяч резервістів», – сказав Алекс Лорд, фахівець з Європи та Євразії стратегічної аналітичної фірми Sibylline у Лондоні.

«Росія вже бореться за ефективне оснащення своїх професійних сил в Україні після значних втрат техніки під час війни», – зазначив він.

За даними Інституту вивчення війни, росія втратила від 50% до 90% своєї чисельності в деяких підрозділах через наступ, а також велику кількість бронетехніки. Крім того, за інформацією Oryx, з початку бойових дій російські війська втратили понад 6300 машин, зокрема 1168 танків.

«На практиці у них не вистачає сучасного обладнання... для такої кількості нових військ», – сказав військовий аналітик Oryx Якуб Яновський.

Генеральний директор Sibylline і ветеран британських ЗС Джей Ті Крамп сказав, що росія починає відчувати нестачу боєприпасів деяких калібрів і шукає джерела ключових компонентів, щоб можна було ремонтувати або проводити заміну озброєння.

Ще одна проблема російських військових – відсутність мотивації: вони не мають чіткого уявлення, заради чого вони ризикують своїм життям.

Але навіть якби вони мали все необхідне обладнання, зброю та мотивацію, швидко підготувати 300 тисяч солдатів до бою було б неможливо, вважають експерти.

«Ні додаткових офіцерів, ні об'єктів, необхідних для масової мобілізації, зараз у росії немає», – сказав Трент Теленко, колишній аудитор з контролю якості Агентства з управління оборонними контрактами США, який вивчав російську логістику.

На думку Лорда із Sibylline, на збір, навчання та розгортання російських резервістів піде щонайменше три місяці.

«У цей час ми будемо у розпалі української зими. Тому ми навряд чи побачимо, що приплив резервістів вплине на поле бою до весни 2023 року, і навіть тоді вони, ймовірно, будуть погано навчені і погано екіпіровані», – заявив він.

Нагадаємо, видання WSJ з посиланням на експертів також писало, що оголошена в росії мобілізація найближчим часом навряд чи зупинить український наступ або вплине на ситуацію на полі бою.

У британській розвідці вважають, що путін пішов на політичний ризик, оголосивши мобілізацію в рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО