Деякі підрозділи рф відступали з Харківської області в «явній паніці» – британська розвідка

Деякі російські підрозділи відступали з Харківської області у явній паніці, кидаючи цінне обладнання. Це говорить про ймовірні локальні збої в командуванні.

Про це пише британська розвідка.

У розвідці зазначили, що ЗСУ продовжують зміцнювати свій контроль над нещодавно звільненими районами Харківської області, тоді як росіяни значною мірою виведені на захід від річки Оскол.

«Способи виведення російських військ за останній тиждень були різними. Деякі підрозділи відступили у відносно хорошому порядку і під контролем, тоді як інші бігли в явній паніці. Високоцінне обладнання, кинуте російськими військами, що відступають, включало засоби, необхідні для забезпечення артилерійського стилю ведення війни. Серед них, як мінімум, одна контрбатарейна РЛС «Зоопарк» і як мінімум одна машина управління артилерією», – йдеться у повідомленні.

Таке залишення обладнання свідчить про неорганізований відступ деяких російських підрозділів і про локальні збої в командуванні.

Нагадаємо, втечу своєї армії з Харківської області у міноборони росії назвали «перегрупуванням».

За підрахунками ЗМІ, під час наступу в Харківській області було знищено російської техніки на 670 млн доларів.

Крім того, є інформація про те, що ЗСУ під час контрнаступу на сході взяли в полон високопоставлених російських офіцерів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО