Росіяни вже працюють з «масовкою» перед завтрашнім приїздом місії МАГАТЕ – розвідка

Місія МАГАТЕ вже 1 вересня відвідає Запорізьку АЕС. До приїзду міжнародних експертів росіяни вже підготували «масовку» для створення видимості підтримки окупації.

Про це повідомляє прес-служба Головногое управління розвідки Міноборони України.

«Місія Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі 1 вересня повинна прибути на Запорізьку атомну електростанцію для оцінки ситуації на станції і встановлення постійного представництва», - йдеться в повідомленні розвідки.

Як зазначається, зараз узгоджується маршрут обходу атомної електростанції в місцях, які обстрілювали російські окупанти.

При цьому, російські окупаційні війська напередодні візиту місії посилили провокації навколо Енергодара і ЗАЕС. Обстріли станції та можливих маршрутів прибуття експертів МАГАТЕ не припиняються.

У ГУР підкреслюють, що загарбники доручили працівникам станції, які погодилися на співпрацю з росіянами, і спеціально підготовленій «масовці» створити у членів місії МАГАТЕ враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.

«Зараз з ними працюють російські технологи з відпрацювання сценарію і створення необхідної для кремля «картинки», - розповіли в ГУР.

На тлі таких дій окупантів у ГУР закликали світову спільноту сприяти об'єктивній роботі МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. В ході роботи повинні бути з'ясовані всі обставини, які призвели до небезпечної ситуації на станції і можуть викликати радіаційну катастрофу.

«Місія МАГАТЕ на станції повинна завершитися створенням постійного представництва організації на ЗАЕС. Територія станції повинна бути негайно демілітаризована. Після чого буде створена 10-кілометрова зона безпеки і захищений транспортний коридор, яким в ЗАЕС будуть доставлятися необхідне обладнання та фахівці», - підкреслили у військовому відомстві.

Нагадаємо, що вдень 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до Запоріжжя.

Водночас, окупанти не видали місії МАГАТЕ спеціальні перепустки, щоб безперешкодно проїхати до Запорізької АЕС.

У Міністерстві закордонних справ Литви вважають, що на Запорізьку АЕС слід запровадити миротворчі підрозділи.

Також місія МАГАТЕ провела інспекцію на Хмельницькій атомній електростанції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО