Російські окупанти відмовляються від демілітаризації ЗАЕС: брешуть по «загрозу» для станції

Російські окупанти відхилили вимогу генерального секретаря Організації об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша про негайну демілітаризацію зони навколо Запорізької атомної електростанції і виведення звідти всіх російських військ.

Про це заявив заступник директора департаменту інформації та друку міністерства закордонних справ росії Іван Нечаєв у коментарі для російської пропаганди.

Російський чиновник заявила, що демілітаризована зона навколо ЗАЕС нібито зробить станцію «більш вразливою».

У перекладі з російської на людську це означає, що російські окупанти більше не зможуть обстрілювати Нікополь з території ЗАЕС; не зможуть складувати боєприпаси в цехах і залах ЗАЕС, не побоюючись, що туди прилетить HIMARS; не зможуть шантажувати світ загрозою найбільшої ядерної катастрофи з часів Чорнобиля.

При цьому москва погодилася допустити на ЗАЕС місію з фахівців Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

«Очікуємо, що найближчим часом відбудеться поїздка на Запорізьку АЕС експертів МАГАТЕ, яка була повністю узгоджена ще в червні» - заявив Нечаєв пропагандистам.

Нагадаємо, російські війська можуть влаштувати провокацію на Запорізькій АЕС. На 19 серпня на станції окупанти оголосили несподіваний «вихідний», тому там буде тільки оперативний персонал. Представники «Росатому» терміново покинули станцію.

Також російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію. Якщо там станеться вибух або пожежа, то можливі наслідки будуть в десять разів перевищувати наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Ціна катастрофи, яка може статися на ЗАЕС, дуже висока - можуть постраждати десятки країн Європи, Близького Сходу та Азії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО