Окупанти оголосили на ЗАЕС «вихідний»: ГУР не виключає провокацію 19 серпня

Читать на русском
Російські війська можуть влаштувати провокацію на Запорізькій АЕС у п'ятницю, 19 серпня. Представники росатому терміново залишили станцію.

Російські війська можуть влаштувати провокацію на Запорізькій АЕС. Завтра на станції окупанти оголосили несподіваний «вихідний», тож там буде лише оперативний персонал. Представники росатому терміново залишили станцію.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram.

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

«19 серпня рашисти готують провокацію на ЗАЕС. Окупанти оголосили несподіваний «вихідний» на Запорізькій атомній станції. На ЗАЕС перебуватиме лише оперативний персонал. Всій решті співробітників вхід буде закрито. Також відомо, що представники росатому, які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об'єкту», – йдеться у повідомленні.

У розвідці додали, що міноборони рф якраз заявило про «підготовку теракту з боку ЗСУ»: нібито під час візиту в Україну Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша готують резонансну провокацію, щоб звинуватити росію в техногенній катастрофі.

«З наявної інформації стає зрозуміло, що окупанти після масштабних обстрілів Запорізької атомної станції можуть «підвищити ставки» та влаштувати реальний теракт на найбільшому в Європі ядерному об'єкті. До того ж, приурочити цей злочин до перебування в Україні Генерального секретаря ООН», – зазначили в ГУР.

Нагадаємо, в росії сьогодні заявили, що можуть розглянути питання про виведення в холодний резерв енергоблоків №5 і №6, що призведе до зупинки Запорізької атомної електростанції.

Через обстріли Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

В Енергоатомі прокоментували погрози рф зупинити Запорізьку АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: