Кубраков розповів, коли запрацює «зерновий коридор»

Угода про вивезення українського зерна та розблокування портів, підписана в Туреччині за участю ООН, України та росії, запрацює вже найближчими днями.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Продовжується робота над погодженням останніх документів, і ми очікуємо, що угода почне працювати вже найближчими днями. Для нас було принциповим, щоб в українських територіальних водах та в наших портах усі контролювали виключно Військово-морські сили України. Жодних представників ООН чи інших країн не було і не буде. Все це зараз можливо тому, що наші ЗСУ повернули контроль над островом Зміїний. Після цього ми ще відкрили гирло Швидко до Дунаю і майже за два тижні там пройшли вже близько 70 суден», - сказав він.

Він також додав, що щодо розмінування Чорного моря – процес непростий. Усі каравани супроводжуватимуть українські рятувальні судна, а першими слідуватимуть судна мінної інфраструктури.

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна, росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту через Чорне море. У списку значилися три українські порти – «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ».

Вранці 23 липня рф завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту.

У Мінінфраструктурі заявили, що запуск експорту зерна готують, незважаючи на обстріл Одеського порту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО