Кожен п'ятий ліквідований російський окупант виявляється офіцером – ЗМІ

П'яту частину російських окупантів, чию ліквідацію в Україні визнає россійське міністерство оборони, складають офіцери. Таким чином, кожен п'ятий знищений Збройними силами російський окупант - офіцер.

Про це повідомляє російське видання Медіазону.

Видання проаналізувало матеріал, який знаходиться у вільному доступі - повідомлення родичів, повідомлення влади, публікації в медіа. Згідно з результатами аналізу, з 24 лютого по 20 травня в результаті вторгнення в Україну було ліквідовано 2622 російських окупанти. З них 491 ліквідований окупант належить до офіцерського складу. З цієї кількості чверть - старший офіцерський склад (майори, підполковники, полковники).

Крім того, у війні масово гинуть російські генерали. Але офіційно визнали в росії тільки загибель двох генералів - генерал-майора 41-ї армії Андрія Суховецького та генерал-майора 8-ї армії Володимира Фролова.

У розрізі територій, куди найчастіше приходять похоронки на окупантів, найбільше загинуло уродженців Дагестану, Бурятії та Волгоградської області росії. Середня зарплата в цих областях значно нижче медіанної по росії в цілому.

Крім усього вищевказаного, великих втрат зазнали війська, які традиційно вважаються елітними та найбільш боєздатними - це спецназ всіх рівнів, повітряно-десантні війська і морська піхота. Відновлення боєздатності цих з'єднань хоча б до довоєнного рівня займе чимало часу.

Видання окремо зазначає, що цифра у 2622 убитих російських військових явно не відображає реальний рівень російських втрат в Україні. Крім цього, достеменно невідома кількість російських окупантів, які потрапили в полон, або пропали безвісти.

Нагадаємо, станом на 20 травня за даними Генштабу ЗСУ російська армія втратила орієнтовно 28 700 військовослужбовців в ході війни в Україні. За останню добу було ліквідовано близько 200 окупантів, найбільше на Бахмутському напрямку.

Раніше ЗМІ писали, що США надали Україні розвіддані про російські підрозділи, що дозволило в ході війни знайти та знищити кілька російських генералів. Зазначимо, що українські військові заявляють про ліквідацію не менше, ніж десяти російських генералів різних рівнів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО