У РНБО закликають Раду ввести особливий режим покарання за колабораціонізм

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов виступив з проханням до парламентарів спростити процедуру притягнення до відповідальності колаборантів.

Про це він повідомив під час телемарафону UAразом.

Як він зазначив, у Радбезі прагнуть бачити особливий режим покарання за колабораціонізм під час війни. Секретар РНБО сподівається на законодавчі зміни незабаром.

«Але наш законодавець доволі демократичний, нам треба проводити демократичну процедуру, що ця людина є колаборантом. Я хотів би звернутися до народних депутатів, вони збираються – може, вони змінять свою думку і за спрощеною процедурою будуть робити», – заявив Данілов.

Він також порадив здатися всім спільникам затриманого лідера ОПЗЖ Медведчука. Натомість із кожним членом партії секретар РНБО анонсував «окрему розмову» правоохоронців.

Нагадаємо, що зрадник Віктор Медведчук був затриманий напередодні в результаті спецоперації СБУ.

Медведчук втік з-під домашнього арешту наприкінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу Росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

18 березня районний суд заочно взяв під варту кума президента держави-окупанта російської федерації володимира путіна, народного депутата Медведчука.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО