В Україні буде створено реєстр колаборантів – Данілов

Читать на русском
Всі повинні бачити прізвища, імена та по батькові людей, які у важкий час замість того, щоб працювати на благо своєї Батьківщини, обрали співпрацю з російськими окупантами
Олексій ДаніловУкрінформ

Апарат Ради національної безпеки та оборони України за дорученням президента Володимира Зеленського готує єдиний реєстр колаборантів, який найближчим часом буде оприлюднений.

Про це розповів секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

«Кожен день ми збільшуємо цей список колаборантів. Апарат РНБО за дорученням Президента веде такий реєстр, найближчим часом ми його оприлюднимо для того, щоб всі бачили прізвища, імена та по батькові цих людей. Там буде дуже багато відомих людей, тому що вони до 24 лютого виступали на всіх телеефірах нашої країни, вони навіть були ведучими наших програм і говорили про нашу державу, про країну, про демократію, про свободу слова і багато інших речей» - сказав він.

Нагадаємо, у березні ВР посилила покарання за колабораціонізм. А пізніше нардепи підтримали закон про націоналізації майна росіян і колаборантів.

В Україні з початку вторгнення рф затримано півтисячі колаборантів. Зараз збираються докази російської агресії для міжнародних інстанцій. Також поліція займається мародерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: