Псевдоголові Маріуполя повідомили про підозру у держзраді

Читать на русском
Донецька обласна прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді депутату міської ради Маріуполя від Опозиційної платформи – За життя Костянтину Іващенку.
facebook Костянтина Іващенка

Донецька обласна прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді депутату міської ради Маріуполя від «Опозиційної платформи – За життя» Костянтину Іващенку.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Маріупольської міської ради Донецької області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, депутат добровільно дав згоду на співпрацю з окупантами. Згідно з псевдоуказом ватажка «ДНР»Дениса Пушиліна Іващенко нібито став «головою адміністрації» Маріуполя.

Від 10 до 12 років за ґратами: ВР посилила покарання за за колабораціонізмВерховна рада посилила відповідальність за колабораціонізм. Відтепер за співпрацю з державою-агресором передбачено від 10 до 12 років позбавлення волі.

Колаборант допомагає росії та воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану. Досудове розслідування здійснюється управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, у захопленому російськими військами Енергодарі Запорізької області окупанти почали затверджувати нову фейкову «владу» колаборантів, і вже «звільнили» чинного мера міста Дмитра Орлова, всіх керівників і членів виконавчих органів міської влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: