Суд заочно заарештував нардепа ОПЗЖ Медведчука

Читать на русском
Українські органи правопорядку через суд отримали дозвіл на затримання та арешт кума президента держави-окупанта.

Районний суд заочно взяв під варту кума президента держави-окупанта Російської Федерації Володимира Путіна, народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя», Віктора Медведчука.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

«Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід - тримання під вартою Віктору Медведчуку. 18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта», – інформує відомство.

Як стверджують в органі, раніше слідчі Держбюро розслідувань та прокурори Офісу Генерального прокурора вжили заходів щодо міжнародного розшуку Віктора Медведчука.

Як відомо, народного депутата, голову політради партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Місце перебування фігуранта встановлюється.

Нагадаємо, що Медведчук втік з-під домашнього арешту у кінці лютого 2022 року.

11 травня 2021 року Медведчуку повідомили про підозру у держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Зазначимо, що 21 лютого, за три дні до нападу Росії, ЗМІ повідомляли, що Віктор Медведчук вивозить своє майно з дому у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: