Британія та її союзники передадуть Україні летальне озброєння - подробиці

Велика Британія разом із союзниками передасть Україні ще більше летального озброєння. Йдеться про артилерію та засоби ППО для захисту від російських окупантів.

Про це повівдомляє агенство Reuters.

«Сьогодні в Україну надходитиме більше смертоносної допомоги. Низка країн виступила або з новими ідеями, або з великими обіцянками грошей», - заявив міністр оборони Британії Бен Уоллес.

Згідно з його словами, допомога включатиме забезпечення систем протиповітряної та берегової оборони, артилерії більшої дальності та засобів протистояння батареї, бронетехніці, а також більш широке навчання та матеріально-технічне забезпечення.

«Сьогоднішня донорська конференція демонструє рішучість міжнародного співтовариства підтримати Україну перед обличчям незаконного та неспровокованого вторгнення російських збройних сил президента путіна», – сказав Уоллес у пізнішій заяві.

Нагадаємо, голова британського розвідувального агентства GCHQ заявив, що путін допустив стратегічний прорахунок, розпочавши війну в Україні. А його військовим не вистачає зброї та бойового духу.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що Болгарія надасть Україні військову допомогу.

Раніше ЗМІ розповіли, як іде набір найманців у Сирії для війни рф в Україні.

Також нагадаємо, що експерт оцінив, скільки росії коштує місяць війни з Україною.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО