ЗМІ розповіли, як іде набір найманців у Сирії для війни рф в Україні

Читать на русском
За участь у бойових діях на передовій в Україні сирійським найманцям обіцяють платити 7 тисяч доларів. Більшість погоджуються на таке заради шматка хліба, усвідомлюючи, що загинуть.

У росії стверджують, що на Близькому Сході набралося вже близько 16 тисяч добровольців, які готові воювати в Україні на боці російської армії.

Один із сирійських добровольців на умовах анонімності розповів BBC News Arabic як проходить набір найманців.

ПВК «Вагнера» розпочала широкий набір бойовиків на війну проти України – ЗМІПВК Вагнера розпочала набір найманців для участі у бойових діях в Україні. Набір максимально широкий, майже всі обмеження кандидатів прибрали.

У соцмережах Сирії, за його словами, можна знайти безліч пропозицій взяти участь у бойових діях на передовій за 7 тисяч доларів, або отримувати по 3,5 тисячі за роботу з бойового забезпечення тилу.

Росія відкрила 14 центрів набору бійців у багатьох містах, включаючи Дамаск і Алеппо.

За словами джерела ВВС, він особисто знає щонайменше 200 осіб, які подали заявку на участь у бойових діях, причому 80% з них зробили це буквально заради шматка хліба.

При цьому добровольці усвідомлюють, що більшість із них, швидше за все, загине на цій війні, однак у них немає іншого виходу: ціни на харчі та товари першої необхідності в Сирії сильно зросли і люди ледве зводять кінці з кінцями.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, Башар аль-Асад пообіцяв надати росії 40 тисяч бойовиків для війни в Україні. Проте частина найманців розглядають відправлення до росії та Білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції до країн ЄС.

При цьому, знову ж таки за даними розвідки, план із залучення найманців до війни в Україні влада Сирії провалює.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: