Ватажки «Л/ДНР» звернулися до Путіна: просять допомогти відбити «агресію Києва»

Ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» попросили російського президента Путіна допомогти відбити «агресії Збройних сил України», щоб уникнути жертв серед мирного населення та гуманітарної катастрофи на Донбасі.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує видання ТАСС.

Зазначається, що ватажки так званих «ДНР» Денис Пушилін та «ЛНР» Леонід Пасічник звернулися до президента країни-агресора з проханням, щоб уникнути жертв серед мирного населення та запобігання гуманітарній катастрофі на Донбасі надати допомогу у відбитті «агресії» з боку Збройних сил України.

«На ім'я президента РФ Володимира Путіна надійшли листи-звернення від голови Луганської Народної Республіки Леоніда Пасічника та голови Донецької Народної республіки Дениса Пушиліна. Глави згаданих республік від себе особисто і від їхніх народів ще раз висловлюють вдячність президентові Росії за визнання їх держав», - повідомив Пєсков.

«У зверненнях наголошується, що в даний час у зв'язку із загостренням обстановки та погрозами з боку Києва громадяни республік змушені залишати свої будинки, триває їхня евакуація до Росії. В умовах військової агресії з боку ЗСУ в республіках, що триває, відбувається внаслідок руйнування цивільної та промислової інфраструктури, шкіл, лікарень, дитячих садків та найстрашніше - загибель мирного населення, у тому числі дітей. Дії київського режиму свідчать про небажання припиняти війну на Донбасі», - процитував текст листів представник Путіна.

При цьому, у зверненнях зазначається, що Київ начебто «продовжує нарощувати військову присутність на лінії бойового зіткнення, отримуючи при цьому всебічну підтримку, зокрема військову, від країн Заходу».

«Враховуючи викладене вище, глави двох республік у зв'язку з обстановкою, що склалася, а також з метою недопущення жертв серед мирних громадян і гуманітарної катастрофи на підставі статей 3 і 4 договорів про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між РФ і республіками просять президента Росії надати допомогу у відображенні агресії збройних сил та формувань України», - заявив Пєсков.

Нагадаємо, що в Україні сьогодні, 23 лютого, вітчизняний інформаційний простір зіштовхнувся з новою хвилею російських фейків та «вкидів».

Раніше ми повідомляли, що в Україні можуть створити інвестиційний фонд для армії.

Також нагадаємо, що у середу, 23 лютого, Верховна рада впровадила режим надзвичайного стану в Україні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО