Канада оголосила про введення санкцій проти Росії за визнання «Л/ДНР»

Читать на русском
Санкції проти Росії діятимуть до тих пір, поки не буде відновлена територіальна цілісність України
Джастін ТрюдоAP Photo

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що проти Росії за визнання терористичних «Л/ДНР» на Донбасі вводиться перша партія санкцій.

Про це повідомляє канадське франкомовне видання La Presse.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

«Ми заборонимо канадцям будь-які фінансові взаємодії з «Л/ДНР», ми вводимо санкції проти членів російського парламенту, які голосували за незаконне рішення про визнання цих так званих республік. Ми заборонимо канадцям вести операції з купівлею російського держборгу, введемо додаткові санкції щодо держбанків Росії та заборонимо будь-які фінансові операції з ними» - сказав він.

Трюдо зазначив, що санкції проти Росії будуть діяти до тих пір, поки не буде відновлена територіальна цілісність України. На тлі російської агресії Канада також направляє 460 осіб додаткового військового контингенту в Латвію і сусідні регіони.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі. При цьому Росія визнала «Л/ДНР» в тих кордонах, які були позначені в їхніх «конституціях» - тобто в кордонах Донецької та Луганської областей України.

22 лютого Євросоюз схвалив перший пакет санкцій проти Росії за визнання «ЛДНР» - в нього потрапили 351 член Держдуми РФ. Президент США Джозеф Байден також виступив зі зверненням про введення нових санкцій проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: