Більшість росіян підтримують визнання незалежності «ЛДНР» – соцопитування

Читать на русском
За даними ВЦВГД, 73% опитаних швидше підтримують рішення глави російської держави про «незалежність», а 16% — швидше не підтримують.
РИА Новости

Понад 70% росіян підтримують рішення про визнання незалежності «ЛДНР».

Про це інформує сайт Всеросійського центру вивчення громадської думки.

За даними російських соціологів, 78% респондентів підтримують підписання «договорів про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу» між РФ та «ЛДНР». З іншою позицією виступили лише 14% опитаних.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

«Більшість росіян повідомили, що тією чи іншою мірою знають про те, що президент Росії Володимир Путін оголосив про визнання незалежності ДНР та ЛНР у зв'язку зі зверненням їхніх керівників (92%), добре знають та читали про це подробиці 66% громадян. Чверть чули про це без подробиць (26%)», – уточнили в організації.

При цьому не чули про подію, що відбулася, лише 8% опитаних.

За даними ВЦВГД, 73% опитаних швидше підтримують рішення глави російської держави про «незалежність», а 16% — швидше не підтримують.

В опитуванні взяли участь 1,6 тис. росіян віком від 18 років.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін схвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

При цьому Росія визнала «Л/ДНР» в тих кордонах, які були позначені в їхніх «конституціях» - тобто в кордонах Донецької та Луганської областей України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: