Путін визнав «ДНР» та «ЛНР»

За підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» и «ЛНР» на Донбасі.

Про це він повідомив під час свого сьогоднішнього звернення.

Про що заявив Путін під час свого виступу:

  • «Україну можна назвати «Україною імені Володимира Ілліча Леніна», він її автор та архітектор. Ви хочете декомунізації? Що ж, нас цілком це влаштовує. Ми готові показати, що таке справжня декомунізація».

  • Сучасна Україна практично цілком і повністю була створена Росією

  • Путін заявив, що «покарає тих, хто спалив людей у ​​будинку профспілок в Одесі».

  • Придбати тактичну ядерну зброю Україні буде набагато простіше, особливо за технологічної підтримки з-за кордону

  • Командування збройними силами України може прямо йти зі штабів НАТО

  • США та НАТО розпочали безсоромне освоєння України як театру потенційних військових дій. Щораз намагаються переконати в тому, що НАТО суто оборонний союз, знову пропонують повірити на слово, але реальну ціну таким словам ми добре знаємо.

  • Вступ України до НАТО не зараз, а трохи пізніше нічого не змінює для Росії

Як повідомлялося, сьогодні президент РФ Володимир Путін провів засідання Ради безпеки Росії. На ньому зокрема обговорювали — визнавати чи не визнавати самопроголошені «ДНР» та «ЛНР». Наприкінці засідання Путін пообіцяв, що ухвалить рішення щодо цього питання сьогодні.

Нагадаємо, 15 лютого Держдума ухвалила постанову про негайне направлення президенту РФ звернення парламентаріїв про необхідність визнання самопроголошених «ДНР» и «ЛНР».

Пізніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін взяв до уваги звернення Держдуми про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі. Проте таке визнання, на думку Кремля, не корелює із мінськими домовленостями.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що можливе визнання «ДНР» та «ЛНР» із російського боку стане політичною катастрофою. Президент Франції Емманюель Макрон також закликав Путіна не визнавати ЛДНР.

Щодо ініціативи визнання ЛДНР у Росії також висловився президент України Володимир Зеленський.

21 лютого ватажок так званої Донецької народної республіки Денис Пушилін та голова самопроголошеної Луганської народної республіки Леонід Пасічник також закликали Путіна визнати незалежність «Л/ДНР».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО