Зеленський розповів, що може дати зустріч із Путіним

Читать на русском
Зеленський очікує, що його особиста зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним розблокує відносини між Києвом та Москвою.
Фото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський очікує, що його особиста зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним розблокує відносини між Києвом та Москвою.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

«Зустріч із Путіним точно розблокує відносини між Україною та Росією, тому що президентам на цій зустрічі потрібно знайти вихід. Сама собою зустріч - це сигнал про те, чого сторони хочуть», - заявив Зеленський.

Він зазначив, що в ході зустрічі має з'явитися розуміння, «чи є сенс через півроку зустрічатися та продовжувати розмову».

Зеленський припустив, що результатом зустрічі може бути те, що президенти скажуть: «у найближчі 5-10 років нічого не вийде, така ситуація, не при нас, при інших поколіннях, а поки що намагаємося закопати сокиру війни, щоб наші держави розвивалися на різних планетах, хоч і живемо на одній Землі».

За його словами, це теж буде хорошим результатом для України, оскільки «найгірше жити в невизначеності».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський знову запропонував президентові РФ Володимиру Путіну провести переговори.

Перед цим президент Туреччини Реджеп Ердоган вкотре заявив, що готовий організувати зустріч Зеленського та Путіна у Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: