Путін проводить засідання Ради безпеки РФ через Україну: про що він заявив

Читать на русском
Володимир Путін проводить позачергове засідання Ради безпеки РФ через Україну. Про що заявив російський президент.
www.rbc.ru

Президент Росії Володимир Путін 21 лютого проводить позачергове засідання Ради безпеки, пов'язане із загостренням ситуації на Донбасі. Буквально за кілька хвилин до засідання ватажки «ДНР» та «ЛНР» попросили Путіна визнати незалежність їхніх «республік». Раніше із цим закликом до президента звернулися депутати Держдуми.

Що Путін заявив на відкритті Ради безпеки РФ:

  • Головна мета сьогоднішнього засідання – «визначити кроки щодо Донбасу», маючи на увазі, зокрема, і звернення «ДНР» та «ЛНР». За словами Путіна, «питання визнання «ДНР» та «ЛНР» тісно пов'язані з глобальними проблемами забезпечення безпеки у світі та Європі, зокрема».

  • «Київ раніше провів дві каральні операції проти Донбасу, зараз схоже на початок третьої». Російський президент заявив, що влада України «знущалася з людей, які проживають на Донбасі».

  • «Росія робила все, щоб мирним шляхом вирішити протиріччя на Донбасі». Однак, за словами Путіна, Київ «не збирається виконувати Мінські угоди».

  • У 2014 році в Україні відбувся «антиконституційний та кривавий переворот – частина мешканців його не прийняла».

  • «Виникає загроза того, що Київ почне відвойовувати Крим, оскільки вони не визнають його входження до складу РФ, а НАТО долучиться до цих подій». Президент РФ також заявив, що якщо Україна стане членом НАТО, для Росії «багаторазово зростуть загрози».

  • Президент США Джо Байден запевнив, що Україну «завтра» в НАТО не приймуть, і взагалі можуть накласти мораторій на це.

Далі на засіданні Ради безпеки виступив заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак. За його словами, «ні Україні, ні Заходу Донбас не потрібний, вони хочуть заморозити ситуацію».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що західні країни «не готові сприймати пропозиції Росії щодо нерозширення НАТО».

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу на засіданні Ради безпеки звинуватив Україну в «концентрації важкої техніки на лінії розмежування на Донбасі. Крім того, за його словами, там перебуває «59,3 тисячі українських військовослужбовців».

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до Володимира Путіна з проханням визнати самопроголошені «Л/ДНР».

Сьогодні, 21 лютого, Путіна про це попросили самі ватажки «республік».

У Кремлі говорили, що визнання «Л/ДНР» не корелюється з Мінськими угодами. Західні країни також закликали Путіна не йти на такий крок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: