Підготовки до вторгнення немає, є масовані провокації – Данілов

Рада національної безпеки не бачить підготовки Росії до вторгнення на територію України. Однак видно масовані провокації, зокрема, загострення на Донбасі.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Право на владу».

«Якщо мова йде про повномасштабну операцію щодо нашої країни, ми такого не бачимо. Ми на сьогодні бачимо провокації з боку РФ. Ми їх бачимо постійно» - сказав він.

Данілов також підкреслив, що обстріл Станиці Луганської 17 лютого з боку проросійських бойовиків - це зухвала і нахабна провокація.

«Сьогодні це вже було зухвало, сьогодні це була масована провокація. Мета - щоб ми почали військовим шляхом потужно відповідати, щоб нас звинуватити в тому, що нібито ми причетні до того, що сьогодні вони б хотіли, щоб розгорнулося на нашій території. Ми, як нам би того не хотілося, були стриманими та в жодному разі не велися на провокації» - додав він.

Раніше ми писали про те, що вранці в четвер, 17 лютого, бойовики обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Один зі снарядів . Увечері того ж дня бойовики знову відкрили по населеному пункту вогонь, згорів житловий будинок.

Також з початку поточної доби четверга, 17 лютого, українська сторона зафіксувала вже 47 обстрілів. Бойові дії активізувалися в Донецькій і Луганській областях. Поранені двоє військових ЗСУ і кілька цивільних.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО