Порошенко розповів, коли він точно повернеться до України

Експрезидент Петро Порошенко, якому напередодні висунули підозру в державній зраді, підтвердив намір повернутися до України в першій половині січня.

Про це Порошенко розповів в інтерв’ю 5 каналу.

«У першій половині січня я точно, відповідно до свого графіка, який не збираюся узгоджувати з Зеленським, повернуся до України. І дам відповіді на всі питання. І щодо державної зради, і щодо фінансування тероризму», - зазначив п'ятий президент України.

При цьому, у керівництві каналу обіцяють оприлюднити повну версію інтерв'ю Порошенка у вівторок, 28 грудня.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит до ДБР, призначивши дату на 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, у чому річ. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Порошенка 20 грудня підозри у державній зраді в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винен у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Також нагадаємо, що з 2019 року Порошенко фігурує у кількох десятках кримінальних проваджень – точна їхня кількість невідома. «Слово і діло» розібралося, в яких справах депутату вже оголосили про підозру, а які провадження розслідуються чи були закриті (список невичерпний).

Раніше ми повідомляли, що в Офісі генпрокурора підписали клопотання щодо арешту Порошенка.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО